joi, 27 martie 2008

In spatele frontului (3)

Ingramadirea în jurul lui în acea ocină de captivitate voluntară, era de tablou. Toţi cu urechile ascuţite şi gâturile întinse, cu respiraţa întretăiată îşi inventariau propriile probleme cătând să-şi găsească rostul în marea confuzie si frica creată după ce primul grup de ruşi a intrat în sat. ”Tu ce ai Fănele?” se repezi în şoaptă Puica la urechea soţului ei. ”Nu se ştie ce va fi”,răspunse acesta luând-o din nou în brate şi rotind oarecum stingherit, privire peste cei din vâlcea. ”Ia spune ostaş” îl cerceta dom' Filipescu pe Gigi, intinzându-i mâna şi schiţând un salut ca de la un ofiţer în rezervă, pentru turpă. ”S-a rupt frontul la Podul Iloaiei si a scăpat cine a putut, ce mai, a fost prăpăd!”, replică acesta, pe un ton cazon, privind într-o parte ca şi când nu trebuie să ştie toată lumea amănuntele. ”Au, aoileu, a, of, o ce ne facem, au intrat in sat”, smiorcăi mai departe coana Sofiţa, stimulând oftatul şi plânsul celor din jur în timp ce Aurora, il strânse discret pe Gigi de mână. ”Te spun lui Tică” râse acesta fără să-şi facă probleme de situaţia din jur. Nuşa se înfipse şi ea mai spre faţa lui zicându-i: ”da pe mine cui mă spui?” ”Ştii tu”, o ciupi el facându-i cu ochiul.

4 comentarii:

Anonim spunea...

s-au adunat toti in jurul tau cu urechile ascutite ...de foame si cu gaturile intinse...la sticla de visinata , ce mai , un tablou de familie ! Atentie ca-i ia somnul repede , pune-i sa plateasca inainte !HI hi hi hi !!

Anonim spunea...

costmen este receptiv si plin de imaginatie ...cred ca ar trebui sa deschidem o tabara de creatie undeva sub varful Penteleu,la Sapte izvoare,si sa punem pe hartie replicile,visurile si dorintele.Fiind,ca si mine membru activ al Clubului alcoolicilor anonimi are tendinta unor revelatii bahice de nezdruncinat...Astept sa devina virgin,cica termenul de abstinenta ar fi cam 45 de ani!Nu se cunoaste decat un caz in Romania.Poate vom fi noi al doilea..?!!

Anonim spunea...

anonimule , la mine se mai pune problema Penteleului pe cand la tine toate dorintele si poftele raman scrise , eventual desenate pe hartie . Cat despre abstinenta , mie-mi place asa cum e iar 45 de ani ...sub comunism , despre cine vorbim??
P.S. publica-ti macar numele de fata

Anonim spunea...

ti-am aflat numele de fata . Esti un exemplar superb privit din fata . Privitul din spate sau peste umar se poate transforma in joaca cainelui cu piciorul stapanului .